VIDEO | Apicultorii români vor primi și-n acest an un ajutor de minimis pe familie de albine

Apicultorii români vor primi și-n acest an un ajutor de minimis pe familie de albine care să-i ajute să-și recupereze o parte din pierderile cauzate de secetă, dar și de pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii Adrian Oros.

Seceta și tot ce s-a întâmplat anul acesta a afectat nu numai culturile agricole, și pe apicultori

”Gândim și analizăm foarte serios posibilitatea ca în acest an să acordăm un ajutor de minimis pentru familiile de albine. Și cu siguranță o să acordăm și-n acest an acest ajutor de minimis pentru că suntem conștienți de pierderile de venit pe care și apicultorii le au în acest an din cauza secetei”, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Agriculturii, anul trecut, apicultorii români au primit un ajutor de minimis de 20 de lei/familie de albine pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis acordată în 2019 apicultorilor a fost de 37 milioane de lei. Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat pentru un apicultor este de 20.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, informează agroinfo.ro

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.