VIDEO | Comuna Bârsana va dispune de o bază sportivă modernă, cu o capacitate de 500 de locuri

Comuna Bârsana va dispune de o bază sportivă modernă, cu o capacitate de 500 de locuri. Proiectul de construire a acestei baze va primi finanțare de la Compania Națională de Investiții și se ridică la suma de două milioane de euro.

”Pentru a putea visa din nou la meciuri istorice precum cel din 2013, cu Steaua București, avem nevoie de investiții în infrastructura sportivă în comuna noastră, care să asigure condițiile necesare pregătirii viitorilor campioni dintre copiii noștri”, scrie Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana, pe pagina oficială de Facebook.

În acest sens, primăria Bârsana a întocmit un proiect pe care l-a depus la Compania Națională de Investiții, proiect care a fost aprobat. Astfel, după sala școlară cu 102 locuri, în comuna Bârsana se va construi o bază sportivă Tip 1, cu o capacitate de 500 de locuri. Aceasta va fi amplasată lângă viitoarea sală școlară, pe terenul unde a fost construită grădinița cu trei săli de clasă, teren sintetic, pentru a întregi lista construcțiilor necesare pentru asigurarea tuturor condițiilor de care au nevoie elevii și comunitatea din Bârsana.

Acest obiectiv de investiții va acoperi o suprafață de 13. 202 mp, teren achiziționat de către primăria comunei Bârsana și va avea următoarele funcții: teren sportiv de fotbal 105 x 68 m, cu nocturnă și tribună cu o capacitate de 500 de locuri, la standarde europene, omologate de FIFA și UEFA.

În plus, se va construi un teren secundar cu dimensiuni de 40 x 20 m, cu următoarea destinație: teren pentru minifotbal, baschet, handbal, tenis.

Ambele terenuri vor fi deservite de clădirea administrativă, utilată cu vestiare, parcare pentru autovehicule și autocar. Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.