VIDEO | Aparatură performantă pentru secția ORL și chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”din Baia Mare a primit aparatură performantă pentru secția ORL și chirurgie. În momentul în care echipamentul va deveni funcțional, sala de chirurgie cardio-vasculară va deveni un vârf de lance al medicinii băimărene, spune directorul medical, Vasile Bonaț.

”Din fonduri ale Ministerului Sănătății licitații făcute anterior au sosit în dotarea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Consrantin Opriș”din Baia Mare un scaun de chirurgie pentru secția ORL și chirurgie bucă- maxilo-facială care este deja amplasat pe poziție și este funcțional și am continuat dotarea cu aparatura necesară funcționării sălii de chirurgie cardio-vasculară care va fi un vârf de lance în medicina băimăreană, când totul va deveni funcțional.  În acest sens  au sosit li paturile de terapie intensivă pentru acest compartiment, sala de operație a fost dotată cu o masă specială, și a sosit în ultimele zile, și pompa de circulație extracorporeală, care este inima și plămânul artificial care vor menține în viață pacientul în timpul intervenției chirurgicale pe cord deschis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.