VIDEO | Anchetă la o mănăstire din Maramureș

Anchetă la o mănăstire din Maramureș după ce o femeie a publicat în spațiul public imagini cu un pui de cărioară care era ținut într-un țarc situat în apropierea așezământului. În urma imaginilor și informațiilor apărute în mediul online, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări pentru a stabili despre ce e vorba.

”Vă rog să distribuiți. Poate ajunge unde trebuie. La jumătatea drumului dintre Borșa și Sighetu Marmației am facut o oprire la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. E un indicator care arată drumul spre mănăstire. Când am plecat de acolo am observat sufletul ăsta ținut captiv într-un țarc înghesuit. Am întrebat un călugăr de ce îl țin în captivitate și mi-a răspuns că așa crede de cuviință starețul. Țin să mentionez că puiul avea diaree și roiau muștele în jurul lui”, a scris o femeie pe un site de socializare.

”Ieri, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că la o mănăstire este ținut în captivitate un pui de căprioară. Polițiștii Secției 4 s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și au cerut sprijin polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În fapt s-a constatat că un pui de căprioară era ținut într-un țarc situat în apropierea unei clădiri din complexul monahal. Puiul de căprioară a fost predat unei asociații de protecție a animalelor și transportat de la fața locului de către  membrii acesteia”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.