VIDEO | Anchetă epidemiologică în Maramureș după ce un consilier local liberal a fost confirmat cu noul coronavirus

Este o anchetă epidemiologică în desfășurare în Maramureș după ce un consilier local liberal a fost confirmat cu noul coronavirus. Prefectul județului Maramureș spune că acesta a anunțat Direcția de Sănătate Publică că are simptome iar după testare a fost confirmat pozitiv cu Covid-19.

Prefectul Silviu Nicolae Ungur a precizat că deși consilierul local ar fi participat la mai multe evenimente în această perioadă riscul de transmitere a virusului este scăzut pentru că a purtat mască și a respectat regulile de distanțare socială.

”În momentul de față avem o evoluție oscilantă a pandemiei. Am avut câteva zile consecutive cu o ușoară descreștere a cazurilor, ceea ce ne face optimiști pentru viitor. Ieri am avut cazul unui om politic, un consilier local care a anunțat DSP că are simptome specifice coronavirusului, bineînțeles i-au fost recoltate probe și a  rezultat că are o infecție cu coronavirus. Este o anchetă epidemiologică în desfășurare, sediul partidului politic a fost dezinfectat, s-au luat toate măsurile care se impun și în acest moment situația este sub control. Nefiind finalizată ancheta epidemiologică nu aș putea să vă dau date exacte despre câte persoane au intrat în contact cu acesta dar o să revenim cu informații. Dânsul a purtat mască, a respectat măsurile impuse astfel încât riscul de a se produce o infecție în rândul celorlalți consilieri este minim” , a declarat Silviu Nicolae Ungur, prefectul județului Maramureș.

După finalizarea anchetei epidemiologice se va stabili cu exactitate numărul persoanelor care au intrat în contact cu acesta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.