Amenzi drastice acordate pentru nerespectarea codului muncii

Amenzi drastice acordate pentru nerespectarea codului muncii

 Din data de 2 mai, odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii, la nivel national au fost organizate echipe mixte formate din inspectori de munca si reprezentanti ai organelor de ordine care verifica angajatorii pentru a vedea daca acestia practica munca fara forme legale. In prima saptamana de la demararea verificarilor au fost aplicate trei amenzi in valoare de cate 10.000 lei.
 Mircea Onea, purtatorul de cuvant al ITM Maramures declara  ca au fost controlate 37 de societati comerciale si la aproape toate au fost gasite nereguli. Actiunea a fost demarata la nivel national incepand cu data de 1 mai impreuna cu Politia, Jandarmeria si Garda Financiara. Au fost implicati in aceasta actiune 38 inspectori de munca, 21 politisti, 22 jandarmi, 26 persoane de la Garda Financiara. S-au acordat trei amenzi in valoare de cate 10.000 de lei.
 Reprezentantii ITM au mai precizat ca in luna aprilie au fost depistate 33 de persoane care munceau la negru in urma unor controale efectuate la 316 unitati,. Atunci au fost aplicate 398 de sanctiuni in cuantum de 171.000 lei.
 Cele mai multe nereguli depistate de inspectorii de munca se refera la instructajul incorect privind securitatea in munca, neefectuarea periodica a controalelor medicale si faptul ca nu a fost desemnata in cadrul societatilor o persoana pentru acordarea primului ajutor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.