Alimentele care s-au scumpit cel mai mult în luna septembrie

Citricele şi alte fructe meridionale, brânza de oaie şi ouăle sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în luna septembrie a acestui an, faţă de luna precedentă, în timp ce cartofii, fasolea boabe şi alte fructe proaspete s-au ieftinit.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate vineri, preţul citricelor a urcat cu 2,22% în septembrie, brânza de oaie s-a scumpit cu 0,88% iar ouăle cu 0,79%, în timp ce preţul cartofilor a scăzut cu 4,18%, fasolea a fost mai ieftină cu 0,05% iar fructele proaspete cu 1,02%, informează Agerpres.

De la începutul acestui an, cel mai mult s-au scumpit s-au scumpit tot citricele, cu 25,6%, fructele şi conservele din fructe (plus 13,49%) şi cartofii (11,96%), iar scăderi de preţ s-au înregistrat la ouă, care s-au ieftinit cu 4,96%, alte legume şi conserve de legume (minus 3,89%) şi fasolea boabe şi alte leguminoase (minus 2,27%).

Pe ansamblu, în septembrie alimentele s-au scumpit cu 3,03% faţă de începutul anului dar s-au ieftinit cu 0,09% faţă de august 2019.

Citește continuarea pe digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.