Ajutor financiar pentru familiile sau persoanele singure cu venituri reduse

Primăria Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, informează că și în acest an se vor acorda ajutoare pentru încălzire. De acest beneficiu se pot bucura familiile sau persoanele singure cu venituri reduse.

Codiția principală pentru a putea beneficia de aceste ajutoare pentru încălzirea locuinței este ca familia /persoana singură să nu depășească baremul de 750 lei/membru de familie. Persoanele, care se încadrează în baremul menționat și doresc să beneficieze de acest ajutor, trebuie să urmeze câțiva pași. Astfel, cererea tip împreună cu actele necesare, prezentate atât în copie xerox cât și în original, se depun la sediul Direcției de Asitență Socială, camera 2 (parter), str. Dacia, nr.1, Baia Mare.

 Documentele necesare sunt: cerere şi declaraţie pe propria răspundere (formular tip), factura de gaz /curent + buletin titular contract gaz/curent, cărţi de identitate  pentru toţi membrii familiei  şi certificate de naştere pentru copii (copii xerox); venit net din luna precedentă depunerii cererii cum ar fi: adeverinţe salar net, cupoane pensie, şomaj, indemnizaţii, pensia alimentară; acordul proprietarului (împuternicire scrisă); în cazul contractului de închiriere, comodat, concesiune; talonul maşinii/certificat de înmatriculare-copie xerox; pentru venituri ocazionale – declaraţie pe propria răspundere. Pentru elevi, studenţi, nepoţi din alte localităţi sunt dovezi privind componenţa familiei (livret de familie/acte de identitate) şi a veniturilor, pentru a se stabili venitul corespunzător elevului sau nepotului. Nu se iau în calcul alocaţiile de stat, banii de liceu şi bursele sociale. Solicitările se pot face pana în luna martie 2021.

Mai multe informații se pot solicita la numărul de telefon 0262-211.949. Informații utile apar și pe site-ul Direcției de Asistență Socială das@baiamare.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.