Acțiuni de prevenire a infectării cu coronavirus în piețe, târguri și pe terase

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii coronavirusului.

La acţiunile desfășurate ieri, 23 iulie, au participat 99 de polițiști din cadrul IPJ Maramureş, jandarmi, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM.

Astfel, la nivelul județului Maramureş, echipele mixte de control au executat patru acțiuni punctuale. În cadrul acestor activităţi au fost verificate 49 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 31 mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 165 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Autoritățile le ecomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

TELVERDE – 0800800165 este numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.