VIDEO | Acțiuni de control ca măsură de prevenție în vederea împiedicării răspândirii virusului pestei porcine africane

Poliția și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Maramureș derulează în această perioadă acțiuni de control ca măsură de prevenție în vederea împiedicării răspândirii virusului Pestei Porcine Africane. Sunt vizate în special târgurile de animale și unitățile de producție și comerț.

Pentru prevenția difuzării virusului Pestei Porcine Africane și a comerțului ilicit cu animale vii și produse alimentare în perioada decembrie 2019-ianuarie 2020, personalul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Maramureș în colaborare cu Inspectoratul Județean al Poliției Maramureș Maramureș vor efectua acțiuni de control. Vor fi vizate târgurile organizate la nivelul județului Maramureș, unități de producție și comerț.

Filtrele rutiere organizate pe drumurile europene și naționale vor acționa cu preponderență la intrările și ieșirile din județ, în zonele supuse restricțiilor de circulație a animalelor (10 km în jurul focarelor de Pestă Porcină Africnă).

Orice mișcare de animale se poate face doar cu acordul medicului veterinar și cu documente care atestă starea de sănătate a animalelor. Aceste activități au menirea de a descuraja activitățile ilicite  și de a limita efectele produse de evoluția Pestei Porcine Africane.

Vă reamintim că pe teritoriul județului Maramureș au fost depistate focare de pestă porcină africană la Șieu, Rozavlea și Săbișa.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.