VIDEO | A fost inaugurat în Maramureș un nou laborator de testare moleculară pentru depistarea virusului Sars Cov-2

Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Dr. Robert Viorel Chioveanu, s-a aflat azi în Maramureș și s-a întâlnit cu conducerea Direcției veterinare județene și cu medicii concesionari din teritoriu. În timpul vizitei, a luat parte și la inaugurarea unui laborator molecular, care permite testarea pentru depistarea virusului Covid-19.

La prima oră, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a tăiat panglica de inaugurare a laboratorului special pregătit să execute analize PCR pentru depistarea Covid-19, în colaborare cu Spitalul de peumoftiziologie (TBC) din Baia Mare.

”Am inaugurat secția de biologie moleculară  și am deschis o secție în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar Maramureș pentru suport testare Covid -19. Împreună cu atoritățile publice locale, cu cei de la DSP și cu reprezentanți de la guvern, am reușit să prioritizăm acest lucru și să luăm bani pentru județele care au protocoale cu DSP-urile și cu spitalele județene. Aici vorbim de o investiție de 220 000 de euro, bani alocați de Guvernul României pentru ca testarea să fie posibilă la nivel local”, a menționat Dr. Robert Viorel Chioveanu, președinte ANSVSA.

A urmat, în sala de ședințe a Direcției Sanitar Veterinare Maramureș, realizarea unei analize a situației focarelor de pestă porcină africană, dar și o întâlnire cu reprezentanții presei locale.Ieri, președintele ANSVSA a fost în județul Cluj, iar mîine merge la Satu Mare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.