9.000 pachete de țigări de contrabandă descoperite la Bixad

9.000 pachete de țigări de contrabandă descoperite la Bixad

În baza unor date şi informaţii cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului P.F. Negrești Oaș, poliţiştii de frontieră sătmăreni au luat măsuri specifice de supraveghere şi control a zonei, în vederea depistării şi reţinerii persoanelor implicate.
Astfel, în data de 11 mai a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negrești au observat, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcția localității Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontieră – din Ucraina în România – colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au încercat să se interpună între grupul de persoane și frontiera de stat. Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor care transportau coletele, moment în care grupul s-a dispersat, fugind spre teritoriul ucrainean. Conform legii, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.
Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta dată somaţiilor, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin, profitând de terenul foarte accidentat, împădurit și de vizibilitatea redusă.
În urma cercetării locului în care a ajuns grupul de persoane, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 18 baxuri de țigări, adică 9.000 pachete de ţigări marca Jin Ling, având aplicate timbre specifice magazinelor duty free ucrainene, în valoare aproximativă de 38.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
       În cadrul întrevederii de frontieră care a avut loc în cursul serii trecute între polițiștii de frontieră sătmăreni și grănicerii ucraineni, autoritățile de frontieră din țara vecină au informat lucrătorii noștri că au reținut două persoane la aproximativ 1.500 metri spre interior pe teritoriul Ucrainei. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.