600 de persoane din Maramureş vor fi sprijinite pentru a se integra pe piaţa muncii

600 de persoane din Maramureş vor fi sprijinite pentru a se integra pe piaţa muncii

Astazi sediul Protopopiatului Ortodox  Roman din Sighetul Marmatiei a gazduit lansarea proiectului “Formarea profesionala pentru un viitor mai bun”.  Proiectul a fost organizat de Asociatia Filantropica Ortodoxa Bunavestire Sighet si Asociatia INDECO.  Cursurile, cofinantate prin Programul Operational Sectorial-  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, urmaresc sprijinirea persoanelor din judet care sunt in cautarea unui loc de munca sau sunt inactive si in somaj.
Obiectivele acestui proiect  sunt cresterea sanselor de reintegrare socio-economica pentru 600 de persoane din judetul Maramures, beneficiari de servicii integrate de ocupare,  acreditate  de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale precum si dezvoltarea nivelului de competente profesionale si personale a 300 de persoane din judetul Maramures.
 In momentul de fata maramuresenii pot sa opteze pentru cursuri de ingrijitor la domiciliu, lucrator in  comert, administrator pensiune turistica, asistent relatii publice si comunicare, manager proiect, competente antreprenoriale, competente informatice, competente sociale si civile. Cursurile se vor desfasura in sistem dual, alternand pregatirea teoretica cu cea practica.
In urma examinarii finale, participantii vor primi certificate de absolvire emise de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse ce permit recunoasterea competentelor dobandite in tara si in Uniunea Europeana.
Programele de formare profesionala si de dezvoltare personala sunt elaborate astfel incat sa intruneasca nevoile pietei fortei de munca si sa imbunatateasca capacitatea de angajare pe termen mediu si lung a somerilor  si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Sighetenii care sunt interesati de aceste cursuri pot sa primeasca mai multe informatii daca se adreseaza la Centrul de Orientare si Formare Profesionala din Sighetul Marmatiei, str. Dragos Voda Nr.1

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.