6 persoane reţinute la frontieră pentru contrabandă cu ţigări

6 persoane reţinute la frontieră pentru contrabandă cu ţigări

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat în zona de competenţă mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind reţinute 6 persoane şi ridicate în vederea confiscării 18.530 pachete de ţigări, în valoare de peste 166.000 lei.
Pentru reţinerea celor implicaţi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical.

În cauză, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi evaziune fisclă.
Ieri, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au observat, într-o zonă muntoasă, pe comunicaţia Poieni-Socolau, o persoană care transporta un colet voluminos.
Persoana în cauză a fost somată verbal de către lucrătorii noştri, dar aceasta a ignorat somaţiile, a abandonat coletul şi a încercat să fugă, însă a fost imediat reţinută şi imobilizată.
În imediata apropiere, la aproximativ 100 de metri de la locul reţinerii primei persoane au mai fost descoperite şi reţinute alte două persoane, iar la cercetarea terenului au fost găsite încă 12 colete cu ţigări.Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţenii români, K. Mihai, în vârstă de 20 ani, C. Alexa, în vârstă de 28 ani şi R. Costel de 26 ani, toţi trei din localitatea Poienile de sub Munte.În urma inventarierii celor 13 colete, s-a constatat că acestea conţineau 6.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de apox. 58.000 lei.
Pe numele celor 3 persoane au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.
Tot ieri, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei, două persoane în timp ce au trecut apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase.
La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care a depistat două persoane de sex masculin, care au fost somate verbal de lucrătorii noştri, însă acestea au ignorat somaţiile şi au încercat să fugă în direcţii diferite.
Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea numiţilor B. Vasile, de 23 ani şi Z. Atilla, de 26 ani, ambii din judeţul Maramureş.
La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete care conţineau 2.600 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite actele premergătoate pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar în continuare se fac cercetări, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control la frontieră, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bistra, zece colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.560 pachete cu ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de 59.500 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.