VIDEO | 324 de părinți din Maramureș au depus cereri pentru a-și trimite copiii la grădiniță, pe timp de vară

Până vineri, 19 iunie, părinții au putut depune cereri la unitățile de învățământ la care sunt înscriși copiii lor, pentru a anunța intenția de a-și da copilul la creșă, grădiniță sau afterschool, pe perioada verii. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, la nivelul județului au fost depuse 324 de cereri, cele mai multe, în Baia Mare.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, a fost necesară doar o centralizare a numărului de cereri. Lista cu numărul de solicitări centralizate la nivelul ISJ Maramureș s-a transmis autorităților locale, care vor comunica Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, locațiile în care își vor putea desfășura activitatea grădinițele, pe timpull verii. Au fost centralizate 324 de cereri, 204 în Baia Mare, 36 în Sighet, 19 Târgu Lăpuș, 18 în Borșa, Baia Sprie are 13 solicitări, 24 în Seini, iar în Groși, sunt 3 cereri. Nu există solicitări în Vișeu de Sus și Șomcuta Mare.

”Așteptăm răspunsul autorităților locale să putem astfel și noi să informăm părinții care vor fi locațiile unde își vor putea duce copiii pentru a desfășura activități pe perioada verii. Toate aceste activități se vor desfșura bineînțeles respectând toate acele măsuri sanitare și de igienă pentru a preveni răspândirea virusului Sars Cov-2”, spune Ligia Duruș, inspector școlar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.