VIDEO | 300 mii lei alocă Consiliul Județean Maramureș pentru asigurarea continuității funcționării stației de biogaz din Seini

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș s-a alocat din rezerva bugetară a sumei de 300.000 de lei către administrația locală din Seini, aflată într-o situație de extremă dificultate financiară.

Consiliul Județean Maramureș a ajutat administrația locală din Seini pentru asigurarea continuității și sustenabilității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de biogaz.

„Proiectul stației de biogaz de la Seini, în valoare de aproximativ 3 milioane euro, finanțat de Banca Mondială presupunea, la momentul în care a fost elaborat, obținerea unor încasări de pe urma valorificării certificatelor verzi. Legislația națională a suferit, în ultimii ani, modificări de așa natură încât acele încasări care trebuiau să asigure buna funcționare a proiectului, acum nu mai există. Ca atare, primăria Seini are obligația de a subvenționa această activitate. Consiliul Județean Maramureș a fost partener în acest proiect și are datoria de a rămâne alături de administrația locală din Seini. Nu este un proiect greșit, este un proiect frumos, care generează un mediu mai curat și care ar trebui replicat în mai multe administrații locale. Având în vedere însă condițiile economice de astăzi, astfel de proiecte devin nefuncționale”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că modificările de ordin legistativ din ultimii ani de zile au afectat buna funcționare a proiectului, în forma în care a fost el elaborat și că primăria din Seini este nevoită să susțină continuarea sa din fonduri proprii.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.