VIDEO | 237 de noi cazuri de infectare cu coronavirus

Un nou bilanț ale infecțiilor cu coronavirus a fost anunțat, astăzi, de autorități.  Este cel mai mare bilanț din ultimele două săptămâni. 237 de noi cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Și în Maramureș s-au înregistrat încă două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Până astăzi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane cu COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.283 au fost declarate vindecate și externate. În intervalul 10-11 iunie au fost înregistrate 9 decese (4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În Maramureș s-a procedat la verificarea a peste 1900 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional cinci persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu. Acestea au fost plasate în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. Au fost aplicate, în context, cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 4500 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit ieri în țară 109 maramureșeni din care 108 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, iar o persoană a solicitat intrarea în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.