VIDEO | Patriarhia Română solicită revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase în biserică. Guvernul se opune

Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești, potrivit unui comunicat de presă.

Patriarhia Română solicită Guvernului să permită ”revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, alături de credincioși. Pe de altă parte, Guvernul României a decis că revenirea slujbelor în biserică, alături de credincioși, nu poate fi luată în discuție la o nouă relaxare a restricțiilor nici începând cu data de 15 iunie. Decizia premierului Ludovic Orban nemulțumește, în continuare, atât credincioșii, cât și clericii.

Patriarhia subliniază că revenirea la slujbele în incinta lăcașurilor de cult trebuie să se facă respectând regulile de distanțare fizică, igiena spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

În acest sens, au fost făcute nenumărate demersuri către autorități. Prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, Patriarhia se aștepta la un ”răspuns realist și înțelept”, însă el nu a venit, informează digi24.ro.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.