23 septembrie, echinocțiul de toamnă și sfârșitul oficial al verii

Azi, 23 septembrie, a fost echinocţiul de toamnă, momentul care marchează începutul toamnei astronomice .Echinocţiul este momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe pământ.

După echinocţiu, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie.
În emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primăverii.
Echinocţiul de Toamnă, marchează sfârşitul oficial al veriiEchinocţiul marchează momentul în care ziua este egală cu noaptea. Acesta are loc de două ori pe an, la începutul primăverii şi la începutul toamnei. De acum noaptea va fi din ce în ce mai lungă, atingându-şi durata maximă la Solstiţiul de Iarnă.De fapt, Echinocţiul nu este un moment fix. Data şi ora la care are loc variază de la an la an, putând exista chiar şi diferenţe de una sau două zile. Anul acesta, Echinocţiul de Toamnă are loc în data de 23 septembrie,la ora 10.50.

La Polul Nord astăzi începe noaptea polară, care va avea o durată de 6 luni.În Emisfera Sudică, Echinocţiul marchează, din punct de vedere astronomic, începutul primăverii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.