VIDEO | 2 angajați ai unei instituții mass-media din Maramureș, confirmați cu COVID-19

Mai mulți angajați ai unei instituții mass-media din Maramureș sunt în izolare la domiciliu după ce 2 dintre aceștia s-au infectat cu noul coronavirus. Și în acest caz Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a confirmat înregistrarea a două cazuri pozitive la angajați din cadrul unei instituții mass-media. Cele două persoane sunt asimptomatice, au fost externate din spital și sunt sub tratament medical. CJSU a precizat că s-a procedat la dezinfecția sediului instituției. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice pentru protecția personalului angajat. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

S-a procedat de asemenea la testarea celorlalți angajați și rezultatul probelor de laborator sunt negative. Angajații care nu au intrat în contact cu cele două persoane confirmate își desfășoară activitatea la sediu, iar persoanele carantinate la domiciliu sau în locația declarată lucrează de la distanță. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș le reamintește cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.