Comunitate

ALERTĂ ÎN SIGHET: Tavan surpat, la Căminul de Bătrâni. Două persoane sunt rănite

miercuri , 14 feb 2018, ora 08:47       de MaraMedia       Comunitate

Alertă în această dimineața în Sighetu Marmației. Tavanul Centrului de recuperare și reabilitare a persoanelor cu dizabilități s-a surpat în timp ce în încăpere se aflau și câteva persoane. În urma incidentului 2 bătrâni au fost răniți și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș au decis ca ceilalți 125 de beneficiari să fie mutați în alte centre aflate în subordinea instituției.


Clădirea în care funcționa Centrul de recuperare și reabilitare a persoanelor cu dizabilități este veche de peste 100 de ani și a fost reabilitată între anii 2006-2011. Grinzile și tencuiala care s-au desprins din tavan au rănit 2 dintre persoanele care se aflau în salon. 


”De dimineață am auzit un sunet, am alergat să vedem ce s-a întâmplat și am văzut că a căzut o bucată dintr-un tavan într-un salon. Acum sunt aici echipele de intervenție, nu avem niciun decedat”, a declarat Gheorghe Tomoiagă, director CRRPH Sighet.


La fața locului au fost solicitați să intervină și pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației dar și echipaje de prim ajutor.


”Pompierii sigheteni au fost solicitați să intervină astăzi în Sighetu Marmației unde în cadrul unui cămin de bătrâni tavanul dintr-o încăpere s-a prăbușit. În urma prăbușirii tavanului au rezultat 2 victime cu vârste de 76 și 73 de ani. Acestea au fost preluate de către echipajele ambulanței și SMURD și transportate la spital”, a precizat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.


”La ora 09:00 ne-au fost aduse 2 persoane de la căminul de persoane cu dizabilități, victime a unui traumatism prin strivire, un domn de 73 de ani cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, probabil minor, care urmează să fie investigat în continuare,  se va face tomografie computerizată iar cel de-al doilea, un domn de 75 de ani, tot victimă a unui traumatism prin strivire prezentând un traumatism toracic. Și acesta va fi investigat tomografic pentru exculderea unor complicații traumatice intracraniene. Părerea mea este că amândoi sunt stabili urmând a fi externați în cursul zilei de astăzi”, a declarat Gelu Moyș, medic specialist CPU Sighet.


Conducerea DGASPC Maramureș a precizat că va solicita o expertiză tehnică de specialitate pentru a stabili cauzele incidentului din această dimineață.


”O primă măsură pe care a luat-o conducerea DGASPC Maramureș a fost relocarea celor 125 de beneficiari la alte centre sociale din subordinea DGASPC Maramureș. Cei doi beneficiari care se aflau în camera în care s-a produs incidentul au fost transportați la Spitalul  Municipal Sighetu Marmației, dar sunt în afara oricărui pericol și la această oră au fost deja externați si transportați la unul din centrele noastre. În privința clădirii vom solicita o expertiză tehnică de specialitate în urma căreia cu siguranță specialiștii vor trage și concluziile pentru a vedea ce s-a întâmplat, având în vedere că respectiva clădire a fost reabilitată în perioada 2006-2011și deocamdată nu se știe cum s-a ajuns la situația nefericită de astăzi,” a arătat Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș.


Până la finalizarea acestei expertize, toți beneficiarii vor rămâne în alte centre din Sighet. 


  

 


 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM