Zona montană a Maramureşului ameninţată de averse cu caracter torenţial

Zona montană a Maramureşului ameninţată de averse cu caracter torenţial

 Instituţia Prefectului a primit  de la Administraţia Naţinală de Meteorologie o avertizare cod galben  pentru zona montană a judeţului Maramureş. Sunt menţionate, în atenţionarea valabilă în intervalul 28 iunie a.c., ora 12.00- 29 iunie, ora 21.00 precipitaţii torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi intensificări ale vântului care vor avea aspect de vijelie. În adresă se menţionează că, în această perioadă vor fi semnalate averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. 
    Prefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, au fost avertizaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU.    Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, apariţia unor situaţii de urgenţă generate  de precipitaţii însemnate cantitativ. Echipe specializate ale serviciilor de utilitate publică (gaz, apă şi canalizare, energie electrică, telefonie) vor fi pregătite pentru intervenţie şi remediere, în caz de nevoie, a deficienţelor apărute, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase în retelele de distribuţie.   
      Situaţia hidrometeorologică va fi monitorizată permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operaţional al ISU Maramureş şi de angajaţii din dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.