VIDEO | Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată în tot județul Maramureș

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată în tot județul Maramureș, la mai multe Case de Tip Familial. Prin intermediul acțiunilor derulate și a temelor discutate, copiii și tinerii au avut ocazia să vorbească despre modul în care consideră ei că pot fi ajutați copiii vulnerabili să meargă la școală.

La Casa de Tip Familial Valea Roșie din municipiul Baia Mare, a fost marcată Ziua Internațională a Drepturilor Copilului cu sprijinul reprezentanților Fundației Hope and Homes for Children

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată și în casele de tip familial din Sighetu Marmației. La CTF Bradului Sighetu Marmației, doamnele Gabriela Rosuș și Talida Hotea, reprezentantele Hope and Homes for Children România, s-au alăturat copiilor pe parcursul activității prin intermediul aplicației ZOOM.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată la Casa de Tip Familial Dealul Florilor din municipiul Baia Mare, cu sprijinul voluntarilor Corpului European de Solidaritate, găzduiți de YMCA România.

Întâlnirea online a copiilor cu voluntarii YMCA a inclus jocuri de cunoaștere (împreună cu voluntarii, copiii s-au prezentat atât verbal, cât și printr-un desen), dar și jocuri de animare și coordonare. Copiii au împărtășit superputerile pe care ar dori să le aibă și au vizionat un material video despre drepturile copilului, după care au fost întrebați ce drepturi au identificat și ce alte drepturi cunosc ei.

Având în vedere că anul acesta pandemia COVID-19 a dus la o criză majoră a drepturilor copilului, iar accesul la educație este principala problemă cu care se confruntă copiii vulnerabili, una dintre temele principale de discuții a scos în evidență dreptul fiecărui copil din lume la educație. Copiii și tinerii au avut astfel ocazia să vorbească despre modul în care consideră ei că pot fi ajutați copiii vulnerabili să meargă la școală.

Conform parteneriatului încheiat între DGASPC Maramureș și Federația YMCA România, în casele de tip familial se vor desfășura săptămânal astfel de activități, fiecare întâlnire având tematică diferită, adaptată vârstei, intereselor și nevoilor copiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.