VIDEO | ”Ziua Încrederii”sărbătorită la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”

”Azi dorim să vă povestim despre încredere. Ce înseamnă încrederea, cum transmitem încredere și, foarte important, cum devenim persoane cu și de încredere?”. Acesta este mesajul cadrelor didactice de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, transmis liceenilor, azi, de Ziua Încrederii, ca școală parteneră în proiectul ”Școala Încrederii”.

Colegiul Național ”Dragoș Vodă  se numără printre cele 54 din România care a devenit parte din procesul “Școala Încrederii”. Acesta este primul an din cei cinci ai certificării, Joi, 13 mai, colegiul  a celebrat  pentru prima dată, “Ziua Încrederii”. Această zi face și ea parte din modul în care copiii se implică în schimbările care au loc la școală, datorită procesului “Școala încrederii”. Elevii vor crea și se vor implica în activități care implică atât leadership-ul, dar și pe ei ca persoane, ca individualități, indiferent de rolul pe care-l au în școală. Copiii vor participa la orele obișnuite, însă acestea se vor desfășura în jurul ideii de încredere. Ei vor avea ocazia să-și descopere vocea, să împărtășească ceea ce simt și să se implice în diferite discuții.

Școala Încrederii este un proiect la care participăm de aproape un an. Este un proiect la care participă un colectiv de 18 persoane din Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, un proiect inițuat de directorul nostru de atunci, de Vasile Mih, căruia ne dorim să-i păstrăm vie amintirea. Cu toții avem nevoie de încredere, fie că suntem elevi sau profesori, încredere în noi înșine și încredere în ceilalți, încredere în ceea ce putem schimba în bine în școala noastră”, spune Crina Voinaghi, coordonator al Școlii Încrederii la nivelul Colegiului Național ”Dragoș Vodă.

Acest proiect crede uc adevărat că fiecare dintre noi poate deveni un lider. La nivel național sunt 54 de școli care fac parte din acest proiect, 2500 de directori și profesori implicați direct în acest proiect, 25 000 de elevi care beneficiază de acest proiect. Ne dorim ca fiecare copil să crească simțind că e bun, să se simtă apreciat în momentul în care își exprimă o opinie sau face o activitate”, spune Andreea Burcuș, membru al proiectui ”Școala Încrederii”.

“Școala Încrederii” este un proces unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România, și își propune transformarea acestor instituții de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.