VIDEO | Elevii de clasa a VI-a au susținut proba scrisă la matematică și științe ale naturii

Potrivit calendarului privind Evaluarea Națională 2021, în 13 mai, elevii din clasa a VI-a au susținut proba scrisă la matematică și științe ale naturii. În baza datelor transmise de către comisiile de organizare din cele 124 de unități de învățământ din județul Maramureș, organizate ca centre de evaluare, din totalul de 4198 de elevi înscriși pentru această probă, au fost prezenți 3791 de elevi și 407 au absentat.

ISJ Maramureș a monitorizat desfășurarea probei, inspectorii școlari fiind prezenți în mai multe unități de învățământ din județ, urmărind respectarea prevederilor metodologiei specifice și ale Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, privind aprobarea măsurilorde organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenireaîmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele obținute de către elevi nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte.

SURSA FOTO: GÂNDUL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.