Școlile care fac parte din proiectul ”Școala încrederii”au sărbătorit azi ”Ziua Încrederii“. Școala Încrederii” este un proces unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România, și își propune transformarea acestor instituții de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității. Procesul de transformare Școala Încrederii sa bazează pe rezultatele reieșite din Cercetarea și cultivarea încrederii în școlile din România”, un studiu continuu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, condusă de profesorul Petru Curșeu. Conform acestora, lipsa încrederii între directori, profesori, părinți și elevi se regăsește în toate școlile din România care au luat parte la acest studiu, indiferent de proveniența urbană sau rurală.

La inițiativa fostului director al Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, regretatul Vasile Mih, și Școala Gimnazială ”Gerorge Coșbuc”e azi parte din acest proiect, motiv pentru care, copiii au particpat la diverse acțiuni menite a le spori încrederea. Una dintre activități a presupus și crearea unui lanț al încrederii.

Proiectul Școala Încrederii a fost implementat în școlile publice din România înscrise în program. Printre acestea se numără școli primare, gimnaziale, colegii și licee. Prin Școala Încrederii, se dorește transferarea transferarea de cunoștințe și bune practici certificate internațional și cele dezvoltate specific pentru provocările culturale românești;oferirea dee sprijin și mentorat pentru transformarea culturii organizaționale a școlilor;oferirea de training, coaching și resurse educaționale cu conținuturi bazate pe cercetări științifice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.