VIDEO | Școala Gimnazială ”George Coșbuc”din Sighet e mândră să poată afișa rezultate bune obținute la concursurile naționale la care au luat parte eleviI

Cu toate că școala a trecut prin momente grele în pandemie, Școala Gimnazială ”George Coșbuc”din Sighet e mândră să poată afișa rezultate bune obținute la concursurile naționale la care au luat parte elevii. Deși olimpiadele de anul acesta au avut un nou format, elevii nu s-au descurajat și au muncit suplimentar pentru a aputea obține calificări la nivel național.

Olimpiadele Școlare nu s-au mai desfășurat în acest an sub egida Ministerului Educației, ci au fost organizate și susținute de societăți de știință cu prestigiu din țară.

Chiar dacă în perioada pandemiei, au fost suspendat la nivel național Olimpiadele Naționale, societățile de științe din țară, de informatică, de matematică de fizică, au organizat concursuri, în urma cărora, s-a încercat crearea loturilor naționale. Anul acesta, olimpiada națională care nu s-a mai desfășurat sub egida Ministerului Educației, s-a bucurat de participare din partea elevilor noștri. La clasa a VI-a avem un elev calificat, Alexandru Dura, la informatică, la fizică, avem doi elevi, tot din clasa a VI-a, Tudor Boboșan, respectiv Dragoș Deac, la lingvistică, avem mențiune la nivel național, Claudiu Cociotă, din clasa a VII-a B, la matematică, la faza națională, dar cu calificare pentru  barajul de națională, ultima fază, avem la clasa a VIII-a, Bledea Alexandru,premiul III, și mențiune Codrea Alexandru,  Rad Laurențiu, iar din clasa a VII-a, Gabriel Zetea”, spune Bogdan Zetea, director adjunct al Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc”și profesor de matematică.

Pentru a obține aceste rezultate, pe lângă școala online, toate cadrele didactice au muncit suplimentar alături de elevii care au dovedit rezultate de performanță la olimăpiadele școlare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.