VIDEO | Expoziția ”Chipuri și Cămeși” va fi vernisată la Iași

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisează Expoziția ”Chipuri și cămeși” la Iași. La invitația Complexului Muzeal Național Moldova Iași – Muzeul Etnografic al Moldovei, expoziția va fi vernisată vineri, 14 mai 2021, la Palatul Culturii din Iași, unde va rămâne timp de câteva luni.

”Chipuri și cămeși” nu este doar o alăturare de cuvinte, este un demers expozițional care se supune unui dublu discurs – unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor ce spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag. Aceste chipuri alăturate cămeșilor expuse sub forma unor îngeri în zbor, sunt legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent, dar, mai ales, pașaportul nostru spre viitor.

Aceste instituții nu se află la prima colaborare. În anul 2018, Muzeul Etnografic al Moldovei, împreună cu Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au organizat în parteneriat expoziția ”Sat și Societate 1918-2018”. Expoziție care a fost itinerantă la cele trei muzee din trei provincii istorice: Moldova, Oltenia și Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.