VIDEO | Ziua accidentelor pe șoselele Maramureșului – cinci persoane rănite

Cinci răniți, ieri, în trei accidente petrecute pe șoselele Maramureșului. Neadaptarea vitezei la condițiile unor drumuri cu zăpadă a fost cauza care a dus la evenimentele rutiere.

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulaţie produs pe strada Victoriei din municipiu. Primele verificări au relevat că  un cetățean polonez de 28 ani, care a condus o autoutilitară, a intrat în coliziune cu un autoturism condus în faţa sa de un tânăr de 33 ani care, în urma impactului, a fost proiectat în alt autoturism, din faţa sa, condus de un băimărean de 50 de ani. Cel de-al treilea automobil acroşat a ajuns în şanţ. În urma evenimentului rutier a rezultat  rănirea şoferului de 33 de ani şi a unei pasagere de 29 de ani, din acelaşi autoturism. Cetăţeanul polonez şi şoferul rănit au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu se aflau sub influenţa alcoolului, iar conducătorul auto care a ajuns cu autoturismul în şanţ a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceeași zi un bărbat de 37 de ani, care a condus un autoturism din direcția Săcălășeni spre Remetea Chioarului, într-o curbă periculoasă nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil  acoperit cu zăpadă, a derapat, a pătruns pe celălalt sens de mers și s-a oprit în capătul de pod al unui imobil. O pasageră de 58 de ani a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Tot luni, un bărbat de 50 de ani, care conducea un autoturism pe DN 18 B dinspre Cernești spre Târgu Lăpuș, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul volanului într-o curbă, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager de 35 de ani, care au fost transportați la spital unde au rămas internaţi. Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i-a fost prelevată o mostră de sânge. În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.