VIDEO | Angajații Urbana au ieșit în teren cu rezervele de materiale antiderapante

În ultima ședință de Consiliu local, consilierii sigheteni trebuiau să aducă în discuție la proiectul de rectificare bugetară și banii necesari pentru serviciile de deszăpezire. Din lipsă de cvorum, proiectul nu a mai ajuns pe masa consilierilor locali, urmând a fi discutat într-o viitoare ședință. Între timp a sosit și prima ninsoare, iar angajații Urbana au ieșit în teren cu rezervele de materiale antiderapante.

Societatea de Gospodărire Urbana din Sighet a ieșit în teren cu cinci utilaje cu lamă și sălărițe pentru a curăța drumurile publice de stratul de zăpadă depus în urma zăpezii căzute luni, 2 decembrie.

”Am ieșit cu cinci, șase utilaje, avem și ceva sare comandată. Am solicitat și bani pentru materiale antiderapante, dar deocamdată nu s-a făcut nicio rectificare bugetară. Am intervenit cu prioritate pe zonele cu asfalt”, spune Ioan Șuștic, director Urbana.

Primarul Horia Scubli spune că sunt 235 de mii de lei alocați până la sfârșitul anului pentru materiale antiderapante. Aceștia vor intra în contul Urbana, însă, abia după ce va fi votat proiectul de hotărâre de către consilierii locali.

Stocul oricum e suficient până la sfârșitul anului. Noi acuma facem stocuri care să ne ajungă până la sfârșitul lunii februarie. Lumea nu ar trebui să fie panicată, dacă nu cumva se întâmplă evenimente gen rupere de nori și ninge într-o noapte o jumătate de metru, altfel noi putem asigura oamenilor să poată circula în condiții normale. Sigur și oamenii trebuie să înțeleagă că nu e vară, trebuie să-și echipeze autovehiculele corespunzător”, spune Horia Scubli, primarul orașului Sighetu Marmației.

Activitatea de curățare a troturarelor le aparține celor care au spații comerciale  sau proprietăți particulare. Pentru cei care nu se supun acestor reguli, vor fi aplicate amenzi.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.