ZETEA, LA GALA TINERETULUI: "România are nevoie de o nouă generație care să facă față actualelor schimbări la nivel mondial"

ZETEA, LA GALA TINERETULUI: "România are nevoie de o nouă generație care să facă față actualelor schimbări la nivel mondial"

Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Baia Mare au organizat, în 10 noiembrie 2018, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”, Gala Tineretului din România, eveniment aflat la a cincea ediție. Conceptul Galei 2018 a fost “Inspirăm o nouă generație!”, iar acțiunea urmărește recunoașterea contribuției tinerilor prin proiecte și inițiative la dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. 

Sute de tineri din întreaga țară au asistat sâmbătă la decernarea premiilor, așteptând cu emoție și curiozitate stabilirea orașului câștigător dintre cele trei aflate în cursa pentru obținerea titlului de Capitala Tineretului din România, în intervalul 2 mai 2019 – 1 mai 2020. Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran a anunțat reprezentanții din Iași că lor le revine onoarea ca, după Baia Mare, să dețină pentru un an titlul de Capitala Tineretului din România, dar a felicitat și celelalte două orașe finaliste înscrise în cursă, respectiv Roman și Brașov. La Gala Tineretului au fost prezenți, alături de ministrul Ioana Bran, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, secretarii de stat Oana Pintilie , Remus Munteanu și Cosmin Butuza, subsecretarul de stat Cristina Andronic, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președintele Autorității Naționale a Funcționarilor Publici, Vasile Felix Cozma, reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor tinerilor. 
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, prezent la eveniment, a mulțumit reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului pentru invitația adresată instituției județene de a participa la Gala Tineretului din România 2018, arătând că Baia Mare și Maramureșul au fost, încă o data, gazde excepționale pentru acest nou eveniment național. 
Am transmis tuturor tinerilor prezenți la acest eveniment un mesaj de încredere. Eu cred în noua generație de tineri români, cred în determinarea și dăruirea lor. Sper să văd, în anii care vin, că tot mai mulți dintre ei vor face pasul de la implicarea în zona civică a societății către politică, și mai ales către administrație. România are nevoie de o nouă generație care să facă față actualelor schimbări la nivel mondial și tinerii români se vor ridica la nivelul așteptărilor noastre. Mult succes orașului Iași, care a preluat ștafeta de la municipiul Baia Mare și va deveni noua Capitală a Tineretului din România. Mi-am exprimat însă admirația față de tinerii băimăreni, față de tinerii maramureșeni pentru mobilizarea și cooperarea de care au dat dovadă pentru ca acest titlu să fie o cinste pentru Baia Mare și pentru Maramureș”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.