VLAD DURUȘ (USR): ”Cu școli fără dotare și toalete în fundul curții, Guvernul Dăncilă taie bani de la educație”

VLAD DURUȘ (USR): ”Cu școli fără dotare și toalete în fundul curții, Guvernul Dăncilă taie bani de la educație”

Guvernul PSD-ALDE a făcut săptămâna trecută a doua rectificare bugetară din acest an. Cu venituri bugetare supraestimate atât la construirea bugetului cât și la rectificarea bugetară din septembrie, Guvernul se vede obligat să reducă sumele de la investiții pentru a se încadra în cifra de deficit de 3%. 

Cei mai mulți bani se vor tăia de la Ministerul Transporturilor, 1,16 miliarde de lei, în condițiile în care România suferă atât la infrastructura rutieră, cât și la cea feroviară. Ministerul Educației Naționale va pierde 198 milioane de lei, Ministerul Fondurilor Europene 164,9 milioane de lei, iar Ministerul Cercetării și Inovării 228,9 milioane de lei. În total sunt 10 ministere care vor avea rectificare negativă. Bani în plus vor primii 7 ministere, printre care Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Sănătății. Sumele sunt pentru plata unor drepturi salariale, alocații și indemnizații.
Rectificarea descrie minciuna pe care s-a construit bugetul și incompetența Guvernului PSD-ALDE. Educației i se taie bani importanți, în timp ce sute de școli din România au toaleta în fundul curții. În programul de Guvernare s-a promis construirea, în 4 ani, a 2500 de școli, grădinițe și unități after-school. Nu s-a atins nici 3% din promisiune. Nu avem autostrăzi, drumuri rapide, dar ne spune ministrul de finanțe că nu s-au putut cheltui banii alocați. Guvernul acesta are în funcții numai incompentenți, care nu pot face investiții nici cu fonduri europene, nici cu sume din bugetul național”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.
Biroul comnicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.