VITREUM: Pahimetria corneană: Ce este și cum se efectuează?

Pahimetria corneană este o tehnică non-invazivă utilizată pentru a măsura grosimea corneei. Această metodă este esențială în evaluarea pacienților care suferă de diferite afecțiuni oculare, cum ar fi glaucomul sau keratoconusul. Pahimetria corneană este o modalitate precisă și sigură de a măsura grosimea corneei și poate fi efectuată de către oftalmologi și tehnicieni specializați.

Pahimetria corneană este realizată cu ajutorul unui instrument numit pahimetru cornean. Acesta este plasat în contact cu corneea și măsoară grosimea acesteia. Această tehnică este utilizată și înainte de intervențiile chirurgicale oculare sau implantarea de lentile intraoculare, pentru a determina grosimea corneei și a asigura că procedura este sigură și eficientă.

Pahimetria corneană este o metodă simplă și nedureroasă de evaluare a grosimii corneei. Este important să se efectueze această măsurătoare în cazul pacienților cu afecțiuni oculare, pentru a asigura un diagnostic și un tratament adecvat.

Valorile normale pentru grosimea corneei variază între 500 și 600 de microni în zona centrală și între 600 și 800 în zona periferică. Aceste valori pot fi influențate de diferiți factori, cum ar fi vârsta, sexul, rasa și starea de sănătate a ochilor.

Grosimea corneei poate fi un indicator important al sănătății oculare. O cornee mai subțire decât normalul poate fi asociată cu anumite afecțiuni oculare, cum ar fi glaucomul sau keratoconusul. În același timp, o cornee mai groasă decât normalul poate indica faptul că ochii sunt mai puțin susceptibili la anumite afecțiuni.

Pahimetria corneeană poate fi limitată în ceea ce privește măsurarea grosimii corneei în cazul unor afecțiuni oculare, cum ar fi cicatricile corneene sau edemul corneean. În aceste cazuri, alte tehnici de diagnosticare pot fi necesare pentru evaluarea afecțiunii.

Mai multe informații și programări la nr. de telefon : 𝟎𝟕𝟒𝟎𝟐𝟑𝟏𝟓𝟓𝟗 sau la Clinica Vitreum din Baia Mare, str. Progresului nr. 56.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.