Video | Condiții de iarnă pe drumurile naționale din județ, cod portocaliu de avertizare meteorologică

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub forma de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă mai consistent în zona de munte. Izolat cantitățile de apa vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări locale ziua, cu viteze la rafala de 45…55 km/h, iar în zona montana cu peste 70 km/h viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 și 3 grade, iar cele minime intre -3 și 0 grade.

Pe DN1C și E58, Baia Mare, carosabil este curat și umed. Nu s-a acționat cu material antiderapant, s-au efectuat doar patrulări. Cer acoperit, ninge pe ambele sectoare de drumuri naționale;

Pe DN18, în Pasul Gutâi, pe carosabil se găsește un strat de zăpadă frământată care măsoară pana la 1 cm. S-a acționat cu patru utilaje și s-au împrăștiat 36 tone de material antiderapant. Cer acoperit, ninge. Vizibilitatea în trafic este buna. Vântul prezintă intensificări temporare.

Pe DN18 si DN19 (Sighetu Marmației), carosabilul este curat și umed. S-a intervenit cu doua utilaje și s-au împrăștiat șapte tone de material antiderapant. Cer acoperit ninge slab pe ambele sectoare de drumuri naționale. Vizibilitatea în trafic este buna.

Pe DN18, între Dealul Hera-Petrova, carosabilul este curat și umed. S-a intervenit cu un utilaj și s-au răspândit patru tone de material antiderapant. Cer acoperit, fără precipitații. Vizibilitatea în trafic este buna.

Pe DN18 și DN17C –Vișeu de Sus, carosabilul este curat și umed. S-a acționat cu un utilaj și s-au împrăștiat trei tone de material antiderapant. Cer acoperit, fulguiește pe DN18. Vizibilitatea în trafic este buna.

Pe DN18 – Pasul Prislop, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară pana la 1 cm. S-a acționat cu cinci utilaje și s-au răspândit 17 tone de material antiderapant. Cer acoperit, ninge pe drumul național. Vântul prezintă intensificări temporare cu viteze de pana la 30 km/h. Vizibilitatea în trafic este buna.

Pe DN18B, Târgu Lăpus, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară pana la 1 cm. S-a acționat cu doua utilaje și s-au răspândit 28 tone de material antiderapant. Cer acoperit, ninge slab.
Vizibilitatea în trafic este bună.

În intervalul 06 aprilie, ora 10:00 – 06 aprilie, ora 22:00, cod portocaliu de avertizare meteorologică pentru Maramureș cu ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.