Sportivii seniori din Maramureș au obținut 4 medalii la Campionatul Mondial de Atletism

Miercuri, 5 aprilie la Consiliul Județean Maramureș au fost primiți atleții masters care au reprezentat cu cinste județul la Campionatele Mondiale de Atletism în Sală, în perioada 26 martie – 1 aprilie, la Torun, Polonia. Nicoleta Marinela Sasu, Monica Hordo, Maria Șter, Iosif Hecko, Carol Farcaș, Artur Miklos au fost felicitați de Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, și de Marinel Kovacs, consilier județean.

Maramureșul este renumit pentru performanțele obținute pe linie sportivă. Suntem un județ care păstrează tradiția și, iată, de această dată ne mândrim cu o astfel de echipă de sportivi masters. Sunteți un exemplu demn de urmat de generațiile tinere, având în vedere perseverența pe care o aveți pentru a vă antrena, deseori în condiții improprii. Vă felicit și vă doresc mult succes în continuare”, a subliniat Radu Trufan.

Totodată, Marinel Kovacs i-a felicitat pe sportivii masters maramureșeni dorindu-le succes la viitoare competiții la care vor fi prezenți.

Sportivii din Maramureș au fost cei care au adus prima medalie dintre cele 14 obținute de echipa de atletism masters a României, prin veteranul Iosif Hecko, medalie de argint în proba de 10 km alergare pe șosea. Maramureșenii au mai obținut alte trei medalii, tot prin Iosif Hecko (M85), bronz la 6.000 m cross country, Maria Șter (F70), bronz la 800 m, iar Nicoleta Sasu (F35), medalie cu aur, împreună cu echipa, la 8.000 m cross country. De asemenea, Maria Șter s-a situat pe locul IV în proba de 1.500 m și locul V în cea de 3.000 m, Nicoleta Sasu, locul VI la 10 k alergare pe șosea, Artur Miklos situându-se în această probă la masculin pe locul XIV. Carol Farcaș (M75), locul IV la 60 m garduri, locul IX la 60 m plat și locul X la 200 m. Monica Hordo (F45) a obținut locul IX la săritura în lungime și locul 21 în proba de 60 m plat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.