Veste nu tocmai bună pentru maramureşenii care se confruntă cu seceta

Veste nu tocmai bună pentru maramureşenii care se confruntă cu seceta

 Veste nu prea imbucuratoare pentru maramuresenii din mediul rural carora seceta din ultima perioada le-a creat probleme. Meteorologii spun ca de vineri seara, ploaia isi va face prezenta pe arii extinse din judet, insa atat cantitatile cat si durata acestora vor fi nesemnificative. 

Meteorolologii au prognozat vreme in general frumoasa pentru urmatoarea perioada.  Cerul va fi variabil, iar vantul va prezenta intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre 21-24 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5-8 grade Celsius, izolat mai coborate in depresiuni. in zonele joase sunt conditii favorabile pentru fenomenul de ceata. Pe parcursul zilei de vineri, 7 octombrie, vremea se va mentine frumoasa, insa spre seara va deveni instabila. In cursul serii si a noptii vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, pe arii extinse, insa nesemnificative din punct de vedere cantitativ. 
Tehnicianul de serviciu de la Statia Meteo Sighet ne-a prezentat astazi aparatura pe care o au in dotare si modul in care se transmite situatia meteo.
Unii se bucura la vestea ca vom avea parte de o toamnă lunga si calduroasa,  care să ne ducă direct în primăvară, când nu vom mai avea nevoie de calorifere. Altii insa nu stiu cum sa asigure animalelor din gospodarie apa necesara. Cineva spunea: “Dacă tot se vorbeşte de încălzirea globală, măcar atâta ajutor să avem din partea ei, să ne scoată teferi dintr-o iarnă din  care nu ştim cum vom ieşi”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.