SIGHET: Vaccinul antigripal poate fi achizitionat deja din farmaciile din Sighet

SIGHET: Vaccinul antigripal poate fi achizitionat deja din farmaciile din Sighet

 Tinand cont de sezonul rece care se apropie , precum şi de creşterea numărului de boli respiratorii specifice acestei perioade,   Directia de Sănătate Publică a judeţului Maramureş anunta ca in perioada următoare se va desfăşura pregătirea şi demararea campaniei de vaccinare antigripala gratuita a persoanelor din categoriile de ris, pe baza criteriilor stabilite de către Ministerul Sănătăţii. Facand o tura prin oras, am constatat ca unele farmacii din Sighet  s-au aprovizionat deja cu doze de vaccin antigripal. 

Datorită posibilităţii contactării virusului gripal şi de către persoanele aflate în activitate, altele decât persoanele din categoriile de risc şi datorită incapacităţii temporare de muncă a persoanelor bolnave datorită contactării virusului, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica recomandă angajatorilor luarea măsurilor de vaccinare individuală a personalului angajat. Cu toate acestea cei mai vizati sunt copiii si persoanele varstnice.
Marea majoritate a sighetenilor par a fi interesati de vaccinarea antigripala, chiar daca multi sustin ca vor adopta aceasta masura de preventie doar daca li se va acorda gratuit doza de vaccin.
Reprezentantii halatelor albe atrag atentia populatiei ca momentul ideal pentru vaccinare este toamna, deoarece productia de anticorpi dureaza cateva saptamani, vaccinarea asigurand o protectie antigripala timp de minim 6 luni, ceea ce acopera sezonul rece octombrie-martie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.