Veste bună pentru asistentii personali din Maramureş: banii destinaţi salariilor acestora vor fi virati catre primarii in urma unei rectificari bugetare

Veste bună pentru asistentii personali din Maramureş: banii destinaţi salariilor acestora vor fi virati catre primarii in urma unei rectificari bugetare

 Vesti bune pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap. In urma pichetarii care a avut loc ieri la Bucuresti se pare ca aceştia îşi vor primi salariile restante în cel mai scurt timp. Banii vor fi virati catre primarii in urma unei rectificari bugetare.

Florin Hossu presedintele Cartel Alfa Maramures declara ca pichetarea care a avut loc la Bucuresti a reusit sa traga un semnal de alarma guvernantilor care si-au luat angajamentul ca in urma unei rectificari bugetare se vor vira banii restanti primariilor. In problema aistentilor personali s-a implicat si Mircea Man, presedintele tuturor maramuresenilor.  Aflat în aceste zile la Bucureşti, Man a avut întrevederi şi cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Presedintele Consiliului Judetean a prezentat ministrului situaţia sutelor de cazuri existente la nivelul judeţului Maramureş. Acesta se pare ca si-a luat angajamentul fata de protestatarii aflati la Bucuresti ca isi vor incasa salariile restante.
O problema care a fost ridicata in cadrul intrevederii cu reprezentantii Ministerului Muncii a fost aceea a banilor care au fost virati catre primarii, dar care au fost cheltuiti si nu au ajuns la destinatie. Liderul sindical Florin Hossu a declarat ca se va implica personal pentru a verifica daca astfel de situatii s-au inregistrat si la nivelul judetului nostru. 
Un comunicat emis de catre Ministerul Muncii precizeaza ca institutia face toate eforturile ca drepturile asistenţilor persoanelor cu handicap să fie respectate. Prin urmare, până la sfârşitul acestei luni, printr-o rectificare bugetară, toate primăriile vor primi banii necesari plăţii salariilor pentru persoanele în cauză. Banii vor fi viraţi prin Ministerul de Finanţe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.