VIDEO | Verificări la intrarea în țară. 113 persoane izolate la domiciliu în Maramureș, niciuna în carantină

Teama de coronavirus a determinat autorităţile să ia măsuri speciale în toate punctele de intrare în țară. De asemenea cei care sosesc din zonele afectate de coronavirus vor completa anumite chestionare cu datele personale. În județul Maramureș sunt izolate la domiciliu 113 persoane din 40 de unități administrativ-teritoriale, însă niciun maramureșean nu se află în carantină.

Prefectura și cu celelalte instituții membre ael CJSU iau măsuri privind izolarea la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, pentru persoanele și familiile acestora care sosesc în România din Italia, regiunile Lombardia și Veneto, situate în afară zonelor în care s-a constituit carantină. Cetățenii români care vin din zonele menționate, precum și rudele acestora care domiciliază la aceeași adresa au obligația de a nu părăsi domiciliul declarat pe o perioada de 14 zile de la sosirea în țară. Și la punctul de trecere a forntierei Sighetu Marmației personalul care efectuează controlul poartă măști și mănuși de protecție.

Formularul care este completat la punctele de trecere a frontierei de stat include datele de identificare, punctul de plecare în călătorie, dată sosirii în țară, dată plecării din România, adresa unde aceste persoane rămân peste 24 de ore în țară noastră. De asemenea se specifică dacă persoana respectivă a locuit/vizitat zone din țările afectate de coronavirus, dacă a intrat în contact cu persoane suferinde cu această boală, dacă a fost spitalizată în ultimele trei săptămâni sau dacă a avut una sau mai multe simptome care definesc această boală. Formularul este completat în conformitate cu prevederile legislative referitoare la protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestora, dar și cele referitoare la corectitudinea datelor completate și asumarea acestora.

Până astăzi în Maramureș nu au fost primite/efectuate apeluri la numărul 112 cu privire la Cronavirus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.