VIDEO | Mii de mărțișoare expuse spre vânzare în scop caritabil, la Muzeul de Etnografie din Sighet

Peste 2000 de mărțișoare, cu mult talent realizate de sute de copii din Sighet, fac obiectul expoziției găzduită de Muzeul Maramureșan, secția de Etnografie. Expoziția de mărțișoare cu vânzare în scop caritabil poartă numele”Mărțișor – tradiție și simbol”. Acțiunea face parte din proiectul ”Eu sunt pui de moroșan”, aflat la a IX-a ediție.

 Mărțișoarele sunt realizate de copiii de la grădinițele, școlile și Creșa ”Sf. Elena” din oraș, dar și de persoanele de la Centrul de zi ”Acasă” din Sighetu Marmației. În schimbul unei donații aceste mărțișoare pot fi achiziționate de doritori. Banii colectați vor fi folosiți pentru a o ajuta pe Dalia, o tânără care are probleme de sănătate.

”Ca în fiecare an la această expoziție au participat copii de la grădinițele și școlile din oraș. Alături de ei au fost și copiii de la creșa ”Sfânta Elena” și doamnele de la Centrul de Zi ”Acasă”. A fost un număr mare de mărțișoare, mai multe ca în alți ani”, spune Nicoleta Nemeș, muzeograf și coordonator al proiectului ”Eu sunt pui de moroșan”.

Expoziția rămâne deschisă publiclui până în data de 4 martie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.