Vacanţe pentru orice buzunar

Vacanţe pentru orice buzunar

Revenirea economiei pe plan mondial aduce schimbări şi în zona turismului. Anul acesta, ofertele au ieşit pe piaţa mult mai devreme decât în anii anteriori şi turiştii sunt sfătuiţi să încerce să ia decizia referitoare la concediu mult mai din timp, având în vedere faptul că deja unele hoteluri anunţa că nu mai au locuri disponibile.

Mărimea procentului de reducere scade cu cât ne apropiem de sezonul de vară: de la 30% la 10%.

Într-un interviu acordat pentru TV Sighet Raul Kovacinschi, managerul unei agenţii de turism ne-a relatat care sunt cele mai atrăgătoare oferte ale acestui an. Cele mai atractive oferte sunt valabile până în 31 martie. Mai sunt reduceri şi pentru înscrierile până la 30 aprilie, dar procentul de reducere scade la jumătate, adică între 15-5 %.

Unele hoteluri, recunoscute pentru calitatea serviciilor oferite au intrat pe lista “stop sales”, ceea ce înseamnă că nu mai au locuri libere în anumite perioade. Este cazul unor hoteluri de 4 stele din Bulgaria sau hoteluri de 5 stele din Antalya, dar şi hoteluri din insulele greceşti. Una dintre explicaţii este aceea că turiştii care au avut în vedere nordul Africii că destinaţie, din cauza conflictelor socio-politice, au renunţat la Egipt şi Tunisia, alegând Turcia, Spania sau Grecia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.