La limita supravieţuirii

La limita supravieţuirii

 

Viaţa uneori poate deveni cruntă pentru unii semeni de-ai noştri. Este şi cazul unui sighetean de 56 de ani care a ajuns să trăiască în scara unui bloc. Bărbatul supravieţuieşte din milă locatarilor din blocului 11 C din cartierul Independenţei deşi până nu de mult a avut o casă şi o familie.

Deseori se întâmplă să trecem indiferenţi pe lângă oamenii din jurul nostru. Uneori suntem chiar deranjaţi de milă pe care ne-o cer şi preferam să credem că într-un fel sau altul dacă au ajuns într-o situaţie disperată îşi merită soarta. Probabil aşa au gândit şi locatarii unui bloc din municipiul nostru care aveau ca oaspete sub casa scărilor un bărbat de 56 de ani. Întâmplarea a făcut ca un coleg din echipa TV Sighet să treacă prin acea scară şi să descopere drama acelui om, pe care lumea şi-l aduce aminte că un sighetean înstărit şi de omenie.

Dacă bărbatul a reuşit să supravieţuiască în tot acest timp este şi mulţumită copiilor din bloc, care au făcut front comun, îngrijindu-se să nu-i lipsească acestuia hrana atât de necesară.

În urma sesizărilor făcute la Primăria Sighet, şeful serviciului social Georgeta Delescu a acceptat să ne însoţească la faţa locului. Alexandru Ştroblea este unul dintre cei pe care serviciul social îl are deja în evidenţele sale.

În zilele următoare serviciul social din cadrul primăriei va încerca să facă toate demersurile pentru a reînnoi documentaţia bărbatului care până nu de mult a beneficiat de serviciile sociale. Pentru a se putea prezenta la primărie însă, acesta ar avea nevoie de o baie şi nişte haine curate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.