Utilaj de 90.000 de euro, suspect a fi furat din străinătate, descoperit de poliţiştii de frontieră maramureşeni

Utilaj de 90.000 de euro, suspect a fi furat din străinătate, descoperit de poliţiştii de frontieră maramureşeni

Poliţiştii de frontieră maramureşeni împreuna cu lucrători ai Gărzii Financiare –Arad, sub coordonarea procurorului DIICOT-Structura Centrală, au depistat și indisponibilizat un utilaj, în valoare de aproximativ 90.000 de euro, suspect a fi furat din străinătate.
În baza unor date și informaţii deţinute, la nivelul IJPF Maramureș a fost organizată, în cooperare cu Garda Financiara – Sectia Judeteana Arad, sub coordonarea procurorului DIICOT- Structura Centrala, o acţiune în vederea depistării unor utilaje suspecte a fi furate din strainatate.
         Astfel, in data de  26 mai  a.c., echipa mixtă, a identificat în localitatea Peregu Mare, județul Arad, un tractor despre care poliţiştii de frontieră maramureşeni deţin date si informaţii ca este furat.
        Din primele verificări, s-a constatat că seria de șasiu a acestuia este falsificată și exista suspiciunea că este furat din Italia.
    Proprietarul utilajului, Nandor V. în vârstă de 29 de ani a declarat că a cumpărat tractorul de la un cetățean italian în cursul anului trecut.
         In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiuniilor de  tăinuire, fals  material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
 Utilajul de mare tonaj, in valoare de peste 90.000 euro a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
         Cercetările sunt continuate de catre procurorul DIICOT-Structura Centrala si lucrători din cadrul IJPF Maramureș delegaţi, în vederea documentării întregii activități infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.