USR: Deputatul Duruș, o nouă intervenție la Guvern în problema aeroportului (VIDEO)

USR: Deputatul Duruș, o nouă intervenție la Guvern în problema aeroportului (VIDEO)

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a avut o nouă luare de poziție în Parlamentul României în legătură cu ceea ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Maramureș. Parlamentarul a fost vocea cea mai activă pe acest subiect, atrăgând în nenumărate rânduri atenția asupra lipsei de finanțare sau, în situația de față, asupra tergiversării unei Hotărâri de Guvern care să facă posibilă îndeplinirea condițiilor pentru ca aeroportul să se preteze și pentru zboruri internaționale.

Aeroportul are probleme și cu finanțarea lucrărilor finalizate. Există o datorie către executant de peste 14 milioane de lei. Lucrările la aeroport au fost plătite, în marea lor majoritate, din fondul de rezervă al Guvernului, deși ele au început pe un program european, în exercițiul financiar 2007-2014. Din cauză că lucrările nu au fost încheiate până la finalul lui 2016, această finanțare s-a pierdut. A fost o altă temă abordată de deputatul Duruș, care a reclamat proasta gestionare a proiectului de către administrațiile succesive ale Consiliului Județean. 
„Spun de aproape doi ani că este anormal să faci lucrări la aeroport din credite sau bani de la bugetul național, când ai avut la dispoziție saci de bani de la UE, dar pe care i-ai pierdut din neglijență sau nepricepere. Azi vine comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, să confirme această stare de fapt. Pe domeniul transporturilor România a pierdut în exercițiul financiar 2007-2014, 2 miliarde de euro. Vreo 18 milioane euro sunt de la aeroportul Maramureș. În acest moment este important ca, și fac un apel pe această cale către conducerea CJ și Ministerul Dezvoltării Regionale, să se facă demersuri pentru includerea proiectului aeroportului, chiar finalizat fiind, în exercițiul finaniar 2014-2021. Există precedente în acest sens, UE preluând pe acest exercițiu financiar proiecte retrospective, adică proiecte realizate dar plătite din alte surse (credite, fonduri guvernamentale)”. 
Biroul comunicare, 
Cabinet Parlamentar Vlad Emanuel Duruș
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.