Urmărire periculoasă pentru a opri un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

Urmărire periculoasă pentru a opri un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

În seara zilei de vineri, 25 august, atenţia echipajului de siguranţă publică din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr.7 – Suciu de Sus aflată în misiune pe DJ.109 F, între localităţile Băiuţ şi Lăpuş, a fost atrasă de traiectoria sinuoasă de deplasare a unui autoturism marca Toyota, aflat în traficul rutier. La semnalul poliţiştilor de a opri, conducătorul auto a accelerat autoturismul cu intenţia de a părăsi zona şi a se sustrage verificării. Poliţiştii au procedat imediat la urmărirea acestuia, solicitându-i în mod repetat şoferului, prin staţia de amplificare, să oprească, lucru pe care acesta l-a ignorat.
În zona comunei Lăpuş, datorită unei turme de oi aflată pe ruta de deplasare, conducătorul auto a fost nevoit să oprească maşina, prilej folosit de unul dintre poliţişti pentru a se deplasa către autoturismul urmărit, cu intenţia de a lua cheile din contact. În momentul în care agentul de poliţie a ajuns lângă maşină, conducătorul auto a demarat brusc, virând spre stânga, poliţistul fiind lovit uşor de portiera maşinii la piciorul stâng. În aceste condiţii, urmărirea a mai continuat încă aproximativ 4 km, până când în urma unei pene de cauciuc, conducătorul auto a fost nevoit să oprească autoturismul.
Poliţiştii l-au identificat pe Cristian Ş., de 34 ani, din comuna Lăpuş care emana halenă alcoolică puternică şi manifesta un comportament agresiv la volan, refuzând testarea cu aparatul etilotest. Manifestând fermitate, poliţiştii l-au condus pe Cristian la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma leziunilor suferite în cadrul intervenţiei, poliţistul acroşat necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale,  motiv pentru care conducătorul auto în cauză va fi cercetat penal nu numai pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice  sub influenţa băuturilor alcoolice, ci şi pentru infracţiunea de ultraj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.