VIDEO | Urmărire în trafic, împușcături și contrabandiști care au reușit să scape

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit 17.350 de pachete cu țigăr de provenienţă ucraineană. Îţigările, în valoare de aproximativ 203.000 lei au fost confiscate, iar un autoturism folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat. În încercarea de a opri un grup de contrabandiști polițiștii au tras și câteva focuri de avertisment.

Lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au oprit în trafic, pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism care circula în regim de taxi. În  mașină era un pasager de 64 de ani care avea două pungi în care se aflau 270 pachete de țigări de proveniență ucraineană. Acum e cercetat pentru contrabandă.

La rândul lor, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au identificat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană. Oamenii legii au efectuat semnalele pentru oprirea mașinii, însă șoferul le-a ignorat, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-au tras două focuri de avertisment. După câțiva kilometri, autoturismul a fost descoperit abandonat. În el erau 8.850 de pachete de țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat mai mulți bărbați care transportau dinspre graniță colete cu ţigări de contrabandă. Aceștia au fost somați să se oprească, însă au luat-o la fugă, așa încât s-au tras mai multe focuri de avertisment. Zadarnic, însă, contrabandiștii fugind pe teritoriul ucrainean. Au lăsat în urmă 8.230 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Cercetările continuă și în acest caz.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.