VIDEO | Se fură la greu din mașini

În primul trimestru al acestui an, în judeţul Maramureş au fost sesizate 68 de furturi din autoturisme, 50 dintre acestea în municipiul Baia Mare. Electronicele, aparatele electrice, genţile, borsetele sau telefoanele lăsate la vedere favorizează producerea de infracţiuni. Ultima sesizare de acest gen a fost ieri, când dintr-o mașină lăsată cu portierele neasigurate pe strada Vasile Alecsandri din municipiu au fost sustrase două telefoane mobile, prejudiciul reclamat fiind de peste 9.000 de lei.

Sunt şi situaţii în care prejudiciul cauzat prin distrugerea geamului sau a lunetei este mai mare decât valoarea bunului furat. Siguranţa autoturismelor depinde şi de proprietari care, adoptând o conduită preventivă, ar putea evita situațiile neplăcute. Furturile din autoturisme sunt un tip de infracţionalitate care se regăseşte în special în comunităţile urbane, aglomerate. Vizate de infractori sunt în special bunurile lăsate la vedere în autoturisme, pentru furtul cărora hoţii fie profită de neasigurarea maşinii de către proprietar, fie provoacă distrugerea geamurilor.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme polițiștii vă recomandă:

  • Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • Nu lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • În stațiile de combustibili nu lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • Nu lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.