Uniunea Social Liberală: "Decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor era singura normală. Guvernul ar trebui să demisioneze astăzi"

Uniunea Social Liberală: "Decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor era singura normală. Guvernul ar trebui să demisioneze astăzi"

Uniunea Social Liberală consideră că decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la comasarea alegerilor locale şi parlamentare este singura normală. USL consideră că actualul Guvern trebuie să demisioneze de îndată, ca urmare a modului în care a tratat problema comasării alegerilor, dincolo de toate celelalte păcate ale acestei guvernări, care solicită o astfel de decizie.

"Partidul Democrat Liberal a respins cu agresivitate şi deconsiderare toate semnalele venite din partea societăţii civile, din partea opoziţiei şi a ignorat recomandările europene în materie de alegeri, în ciuda tuturor evidenţelor care arătau faptul că este vorba de o propunere nedemocratică. Nici chiar în această perioadă, Guvernul nu a făcut niciun pas înapoi, renunţând de bună voie la comasarea alegerilor. Decizia Curţii Constituţionale ar trebui să ducă, după cum am arătat şi cel puţin din motivele enumerate, la demisia de urgenţă a acestui Guvern. În acest moment, nu mai vorbim doar de lipsa de legitimitate populară a acestui Guvern, ci de modul în care un principalul partid politic din guvernare a încercat – contrar Constituţiei – să îşi creeze avantaj în alegeri, prin folosirea pârghiilor statului.", se arata intr-un comunicat de presa al USL.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.