Baia Mare: Şefa de la Inspectoratul Şcolar, luată la rost pentru schimbarea nejustificată a directorului de la şcoala din Botiza

Baia Mare: Şefa de la Inspectoratul Şcolar, luată la rost pentru schimbarea nejustificată a directorului de la şcoala din Botiza

Schimbarea din funcţie a directorului de la Şcoala din Botiza, cu cinci luni înainte de pensionarea acestuia, a fost adusă astăzi în atenţia autorităţilor judeţului. La şedinţa de Colegiu Prefectural, primarul localităţii Botiza i-a cerut şefei de la Inspectoratul Şcolar să-i argumenteze motivele pentru care cel mai nepregătit cadru didactic din şcoală a fost instalat în cea mai importantă funcţie de conducere a unităţii şcolare.

Nemulţumită de noua conducere a unităţii şcolare din Botiza, primarul Ioana Trifoi a cerut astăzi, de faţă cu şefii judeţului, explicaţii despre graba şi criteriile pe baza cărora a fost schimbat directorul şcolii din localitate. Din perspectiva primarului, situaţia este nefirească cu atât mai mult cu cât noua directoare nu are o pregătire managerială în acest sens. "În urmă cu câteva zile, la Botiza aveam un director de şcoală, profesor de matematică, în funcţie de 40 de ani. Mai avea cinci luni până la pensionare dar a fost o grabă de a-l schimba din funcţie. Dar nu am înţeles de ce a fost această grabă de a schimba directorii, de ce dacă şcoala este principalul factor de cultură şi civilizaţie, trebuia, de pe scara ierarhică a valorilor, să se pună ultimul fuştiel din şcoală? În funcţia de director a fost pus ultimul fuştiel de pe această scară, o doamnă profesoară cu care nu am absolut nimic, are doar gradul didactic II iar doamnele inspectoare care au însoţit-o şi au citit acea decizie a Inspectoratului Şcolar, la întrebarea mea şi a mai multor cadre din consiliul de administraţie, ce anume o recomandă pe doamnă, mi-au spus că "vedeţi, tinereţea". Şi le-am răspuns doamnelor că tinereţea nu este o calitate, este o etapă din viaţa unui om. Mai sunt alte cadre didactice tinere. Ce e paradoxal la Botiza este că soţul doamnei este lider de sindicat şi este cadru didactic de aproape 20 de ani, profesor de chimie care nu a reuşit să ia nota 5 să se titularizeze nici acum. Nu are niciun copil olimpic, nu are activitate în afara şcolii, eu ştiu, sunt acolo şi văd.  Nu văd. Spuneţi-mi o activitate şi sunt de acord. În afară de tinereţea invocată de colege şi eu am spus că este o etapă din viaţa unui om. Eu nu o să o sprijin pentru că nu este omul care să conducă o şcoală. Înseamnă că este o palmă dată şcolii din Botiza şi eu nu sunt de acord", a declarat primarul localităţii Botiza, Ioana Trifoi.

Şefa de la Inspectorat a dat primăriţei un răspuns evaziv cu privire la acestă situaţie, argumentând totuşi că la puţin timp după instalarea în funcţie a noului director a putut fi observată o schimbare în bine a şcolii. Mai mult, Mariana Pop a motivat pregătirea noii directoare, Claudia Cicean, prin implementarea şi implicarea în proiecte de … ecologizare. "Este implicată în proiecte de ecologizare şi comuna dumneavoastră are nevoie de implicare", a răspuns inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Mariana Pop.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.