Actorul Emil Hossu a murit

Actorul Emil Hossu a murit
Actorul Emil Hossu a suferit, miercuri seară, un stop cardiac. Echipajul SMURD care sosit la faţa locului (Teatrul Nottara- n.r.) nu a mai putut să îl resusciteze, eforturile fiind fără succes, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, medic şef al SMURD Bucureşti – Ilfov.
Actorul Emil Hossu s-a născut la 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului (judeţul Sibiu), mutându-se împreună cu familia la Cluj-Napoca, când Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei. 
Copilăria i-a fost marcată de frământările politice din acea perioadă. La 23 august 1945, deoarece tatăl său era diplomat, toată familia a fost deportată într-un lagăr din Germania, unde au rămas un an şi trei luni. După ce au scăpat din lagăr, s-au întors în România. A fost membru în Asociaţia foştilor deţinuţi politici. 
A absolvit IATC în 1965, la clasa profesorilor George Dem Loghin, Dem Rădulescu şi Adriana Piteşteanu. Din 1992 a fost profesor la Facultatea de Arte a Universităţii ‘Hyperion’, unde a predat actorie alături de soţia sa, actriţa Catrinel Dumitrescu. 
A debutat pe scenă în 1965 la Teatrul de Stat din Galaţi, cu rolul lui Romeo din ‘Romeo şi Julieta’ de William Shakespeare. Din 1966 a jucat pe scena Teatrului ‘C.I. Nottara’, unde a interpretat numeroase roluri: ‘Aceşti nebuni făţarnici’, ‘Barbarii’, ‘Scenariul’, ‘Opt femei’, ‘De trei oro dragoste’ (2005), ‘Operele complete ale lui WLM ŞXPR’ (2007), ‘Bătrânul’ (2007, în regia lui Catrinel Dumitrescu, ‘Special, sânge’, (2007), ‘Doi pe o bancă’ (2008), ‘În Piaţa Vladimir’ (2009), ‘Aniversarea’ (2009), ‘Clipe de viaţă’ (2010). 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.